vrijdag 12 december 2008

Gevolgen voor Sikel

Deze voormiddag maakte de directie van AM Gent in een buitengewone ondernemingsraad haar lokaal actieplan bekend. Wij hebben later op de dag dezelfde informatie gehad. Zoals jullie al weten zijn wij een afdeling van AM Gent en zullen ook wij mee in de klappen delen.
Dat plan moet het mogelijk maken om de geplande kostenvermindering versneld uit te voeren. "Het lokaal actieplan bestaat uit twee zaken. "Aan de ene kant moet de efficiƫntie van de organisatie verbeteren, aan de andere kant willen ze de flexibiliteit van de werknemers verhogen." Om dat laatste te bewerkstelligen heeft de directie de intentie meegedeeld om de personeelsbezetting te verminderen met 650 voltijdse equivalenten, om zo de productiedaling op te vangen. De directie wil het banenverminderingsplan spreiden over drie jaar.

Voor Sikel heeft men 9 voltijds equivalenten voorop gesteld. De afvloeiing zal hoofdzakelijk moeten gebeuren met de regeling vrijwillig vertrek en "indien mogelijk" via brugpensioen en natuurlijke afvloeiingen. De leeftijd voor brugpensioen zou niet worden verlaagd.Er is ook niet meegedeeld over welke mensen het gaat. Arbeiders of bedienden?
Welke afdelingen? Wij tasten hier momenteel in het donker maar zullen proberen zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen.

2 opmerkingen:

  1. Dit is gewoon een buitengewone kans die mital heeft gekregen om te doen en laten wat hij wilt. De verdoken herstructurering zat al langer in de pipeline maar kon niet uitgevoerd worden wegens het groot protest wat ze zouden krijgen. Dit bewijst nog maar eens dat alles draait om de WINST van de aandeelhouders en niks anders. Degene die het werk doen worden zoals gewoonlijk bij de eerste kans die ze krijgen genaaid voor nog meer winst.En spijtig genoeg hebben we ook nog een beleid die hieraan meedoet en probeert te sussen met domme verhaaltjes die voor geen meter kloppen. In welke wereld leven die mensen eigenlijk? Blijkbaar niet in de onze. Ik hoop alleen dat de betere tijden er vlug aankomen zodat we die KLOOTHOMMELS BIJ HUN KLOTEN KUNNEN PAKKEN. Hun hipocritie en schijnheiligheid kent gewoon geen grenzen.

    BeantwoordenVerwijderen