dinsdag 19 februari 2008

Sociale onrust

Naar aanleiding van de sociale onrust de voorbije weken willen wij jullie toch een overzicht geven van de gebeurtenissen. Vanuit de productie, C-hal en RCL zijn er een aantal verzuchtingen naar boven gekomen die voor de betrokken mensen zeer zwaar op hun maag lag. Na een informatieronde in heel de fabriek hebben wij als ABVV een document opgesteld met deze verzuchtingen en deze aan de directie bezorgd. Hierin stonden zowel sociale als financiële verzuchtingen in. Het document is een weerspiegeling van wat er op dit moment in de fabriek leeft.
Tijdens de gesprekken met de directie is duidelijk gebleken dat ze bereid waren om de sociale punten op zeer korte termijn op te lossen, om zo een aangenaam werkklimaat te creëren voor iedereen. Over het financiële heeft de directie ons te kennen gegeven dat zij niet de bevoegdheid hadden om over zo een zaken te onderhandelen en dat ze hiervoor eerst contact moesten opnemen met de Sidmar directie. Na hun bezoek aan Sidmar hebben ze ons op de syndicale van maandag 11/02/2008 het een en ander voorgesteld.
De directie heeft ons de belofte gedaan dat ze bereid zijn om op termijn de kloof met Sidmar te verkleinen op voorwaarde dat sociale vrede gewaarborgd blijft tot de volgende CAO in maart-april 2009. Daarbovenop zijn ze bereid om acute problemen zoals ‘bijpassing dop’ onmiddellijk aan te pakken en in januari-februari te spreken over extra groepsverzekering.
Met dit voorstel wil de directie ons een hand aanreiken wat wij ten zeerste appreciëren.
Dit voorstel is dan ook door een meerderheid van de arbeiders aanvaard. Wij en alle arbeiders hopen natuurlijk dat de nieuwe directie hun belofte gaat nakomen zodat we volgend jaar een rustig jaar kunnen tegemoet gaan.

Want BELOFTE MAAKT SCHULD!

Als laatste wil ik jullie nog meegeven dat wij als ABVV onze verantwoordelijkheid hierin willen opnemen. Wij willen sociale vrede. Maar de elementen die een sociale vrede waarborgen moeten aanwezig zijn. Wij staan garant voor dialoog en samenwerking indien er wederzijds RESPECT is.


Jullie ABVV-fractie

4 opmerkingen:

  1. Hoe zit het met de laatste SD-vergadering?We hebben wat geruchten gehoord maar geen verslag ervan gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verslag zal zo snel mogelijk op de weblog gezet worden.Hebben nog even tijd nodig

    Dank u

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er is geen vergadering geweest betreffende de lijstopstelling? Nochtans op de kern gezegd geweest dat er extra vergadering ging ingelast worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vergadering is aangevraagd maar was niet mogelijk omdat Rohnny Champagne geen enkele dag tot 14 maart aanwezig kon zijn. 14 maart is de dag dat de lijsten binnen moeten zijn bij ABVV in Tongeren.
    Rohnny is dan vrijdag 29-02-08 samen met de nieuwe secretaris Pierre Vranken een half uurtje langsgekomen op Sikel zelf. Gaan toch nog proberen om een vergadering te plannen. Hou jullie op de hoogte.

    BeantwoordenVerwijderen